Stanford Avenue renovation

This Palo Alto home was designed by Charles Sumner in 1927. A respectful design mixed vintage and modern materials to brighten, preserve, and update the home.

The kitchen base cabinets were reused and new upper cabinets were added. End-grain butcher-block replaced plastic laminate countertops and oak replaced linoleum flooring to add warmth to the space. New pendants, crisp white paint, and recessed lighting brighten the room. The previously dark living room was transformed with new windows and bookcases. Classic subway wall tile, modern floor tile, and vintage inspired fixtures update three baths. The guest cottage was gutted, a window seat added, the ceiling raised, and clad in painted v-groove boards.
Read more about this project here.
Images < prev / next >
previous
next
two